čtvrtek 23. dubna 2020

ČTENÍ

Ahojte moji žáčci. Naposledy jsme četli příběh o chlapci, který se jmenoval Martin Pokorný a jeho příběh, kdy mu paní učitelka Kovaříková předávala vysvědčení. Jeho sousedka v lavici Veronika mu připomněla, že má paní učitelce dát rudou růži, kterou nechal Martin položenou  na lavici. Při cestě do lavice  kamaráda Vojtu, který byl zvědavý, jestli ji má, praštil přes prsty. A koho, že to má?
Chválím žáky, kteří mi napsali správné odpovědi: Niki, Zuzi, Anička, Tomáš a Anetka. Máte velkou jedničku s hvězdičkou. Správné odpovědi jsou vyznačeny tučně. Většina z vás si tipla, že Martin dostal pětku. Nyní je čas se přesvědčit, zda je to správně. 
A za co ji dostal?
Martin má v pátek třináctého špatný den, ani sám neví proč. Místo toho, aby šel do školy, jde k řece, u které stráví celé vyučování. Protože se doma bojí přiznat, že byl u řeky, napíše si sám omluvenku do školy. Tento podvod ovšem vyjde najevo a následkem je dvojka z chování na vysvědčení a místo prázdnin u moře prázdniny u prababičky v Borovanech.

Minule jsem vám slíbila, že se dozvíte, proč je kniha sci-fi. Tak jdeme na to. Našla jsem referát o knize, takže čtěte a na závěr mám pro vás zvláštní úkol.Obsah knihy  
Tak co? Už víte proč? 
A nyní úkol pro vás:Napiš mi svůj příběh o tom, kam by ses chtěl posunout v čase do minulost, kdyby to bylo možné, a proč. Můžeš nakreslit obrázek a poslat. Všechny příběhy dám příště k přečtení na nástěnku. 
Zdarma fotografie: čas, moondial, stroj času, měsíc čas, úplněk ...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Můžete vložit libovolný komentář.

 Výlet V pátek 25.6. jsme jeli na výlet na Bílou  v Beskydech. Počasí nás trochu zlobilo, ale nám to náladu nijak nezkazilo. Na Bílé měli pr...