neděle 8. března 2020


ABECEDA PENĚZ

Žáci 4. A a 4. B se zapojili do vzdělávacího programu pro první stupeň ZŠ - Abeceda peněz. Jde o program České spořitelny na podporu finanční gramotnosti žáků. Žáci si v rámci programu osvojí základní finanční pojmy, v praxi si vyzkouší, jakou hodnotu mají peníze. Hlavním úkolem je zrealizovat vlastní podnikatelský plán a vybudovat firmu. Pod vedením zkušených lektorů a učitelů budou na svém projektu pracovat přibližně 3 měsíce s cílem vybudovat vlastní firmu a uspořádat jarmark, na kterém pak své výrobky prodají. Zisk společně užijí dle svého zvážení. Ve třídách jsme vymysleli, co budeme vyrábět a prodávat, název firmy, vybrali jsme ředitele a finančního ředitele.

 Ve středu 12. 2. jsme se vypravili na návštěvu do pobočky České spořitelny v Bohumíně. Exkurze trvala asi 2 hodiny a žáci během přednášky plnili zábavné úkoly. Exkurze na pobočce, kde žáci viděli opravdový 1 000 000 Kč a mohli si vyzkoušet vkládat a vybírat peníze z bankomatů se žákům velmi líbila. Obdrželi jsme počáteční kapitál 3 000 Kč, plakát a pěkné kloboučky. A nyní je těžká a náročná práce před námi. Držte nám palce.

Milí žáci, projekt je bohužel zastaven. Částka 3 000 K č nám zůstává, Česká spořitelna je pro tyto případy pojištěna. Jak s nimi naložíme se dohodneme až se uvidíme.
                                                          


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Můžete vložit libovolný komentář.

 Výlet V pátek 25.6. jsme jeli na výlet na Bílou  v Beskydech. Počasí nás trochu zlobilo, ale nám to náladu nijak nezkazilo. Na Bílé měli pr...